Många ser träningen som en jobbig fritidsaktivitet och tycker därför att det är tungt att behöva ta sig till gymmet och träna. I början är det jobbigt

Många ser träningen som en jobbig fritidsaktivitet och tycker därför att det är tungt att behöva ta sig till gymmet och träna. I början är det jobbigt att komma igång men allt handlar om att ändra sättet man tänker på och börja se det som något positivt istället för ett jobbigt måste. Fitness är en livsstil och det är så man bör tänka när man ska komma igång. Det är alltid jobbigt att sätta igång med träningen och man försöker alltid att skjuta upp det så mycket man bara kan för att man ser det som en börda. Så var det för mig med, men när man väl kommer igång så längtar man tills nästa gång man ska till gymmet. Det tar cirka 3 veckor för oss människor att få en vana eller att sluta med en vana så det är egentligen bara de första veckorna som är jobbiga tills kroppen och hjärnan blir van.

Men även under de första veckorna innan vanan sätter sig kan jag tycka att det är kul med träningen och att man vill ha mer för man börjar känna sig mer i form och fräschare. Ännu roligare och lättare blir det att hålla igång när man börjar se lite resultat för då vill man ju bara ha mer och mer så att man snabbare kan nå sitt mål. Det är verkligen fantastiskt hur människokroppen och psyket fungerar, man kan bli lika beroende av träning som man kan bli av droger nästan. Jag känner iallafall att jag vill ha mer och mer ju mer jag tränar men jag ska inte heller ljuga om att vissa dagar är det extra svårt att ta sig till gymmet. Det är också därför jag valde att börja träna med en PT, för att då blir jag tvungen att komma iväg och hålla igång träningen.