Nu står julen snart för dörren med allt som hör till. Vilken jultyp är du? Är du planeraren som redan har en plan klar i början av november? Eller kanske julfantasten som är igång och julstökar redan till första advent?

Men alla har inte tid, eller lust för den delen, att fixa allt som ska fixas före jul. Det är faktiskt helt okej att vara lite lat om det ger dig tid för det som du tycker är viktigt här i livet. Ingen blir gladare av att stressa sig igenom hela december och sedan krascha framför framför Kalle Anka på tv på julafton. Poängen med julen är ju ändå att umgås med sina nära och kära, äta gott och bara slappna av från allt. Men handen på hjärtat, hur avslappnad blir man när man hela tiden ser den där långa att göra-listan framför sig.

Smarta tips för en stressfri jul

Som småbarnsmamma kan jag tycka att det är tur att det går att leja bort nästan allt arbete före jul. Framförallt tycker jag att det är skönt att låta någon annan sköta julstädningen medan jag jobbar. Tänk vilken lyx det är att få komma hem och allt är städat och klart. Använder du dig av Qleano får du dessutom supersnabba offerter. Perfekt när du har bråttom. Du bara kryssar i vilken tjänst du är intresserad av, hur stor yta det handlar om och var du befinner dig. Sedan får du ett kostnadsförslag på bara några få minuter. Hur smidigt är inte det? Då kan jag ta i tu med de julförberedelser som jag hellre ägnar mig åt.

När städningen nu är ur vägen finns det förstås många andra genvägar att ta. Julgranen köper vi ju förstås nere på torget så någon julgransletning blir det inte frågan om. Den mesta maten går dessutom att köpa färdig. Vad spelar det för roll om sillen kommer i en burk från Abbas? Vill du lura familjen kan du ju alltid lägga över den i en snyggare burk alldeles innan det är dags för julbordet. Dessutom tycker jag att frysta köttbullar är precis lika bra som hemgjorda, så varför stressa i onödan? Låt oss lova oss själva att, i år ska julen vara precis så lugn och stressfri som vi drömmer om.