Då jag till största del arbetar framför datorn och med mitt eget företag har jag under en längre tid arbetat hemifrån. Det finns många fördelar med det men samtidigt har jag saknat att ha en fysisk arbetsplats att gå till varje morgon. För något år sedan började tanken gro i mig att jag skulle ha ett eget litet kontor. Ingenting märkvärdigt men en plats som jag kan känna är min och där jag utför majoriteten av mitt arbete. För två månader sedan skred jag till verket och just det här inlägget sitter jag och skriver från mitt alldeles egna rum!

Hitta kontor online

Först visste jag ingenting om hur jag skulle gå till väga för att hitta en bra kontorsplats så jag började med en enkel googling. Det tog mig till sajten Workaround.io som visade sig vara exakt vad jag letade efter. Där kunde jag enkelt välja och vraka mellan olika kontor som hade lediga platser. Jag funderade först över om jag bara skulle ta en flexibel plats för att prova på, men jag bestämde mig för att satsa lite mer på en gång. Fördelen med Workaround är att jag direkt kunde se priserna samt beskrivning och en hälsning från de som redan satt på kontoret.

Fördelarna med att ha ett eget kontor

Jag valde ett litet kontor som jag nu delar med två andra. Det är knappt så jag kan förstå att jag alltid jobbade hemifrån tidigare. Att gå upp på morgonen, äta en snabb frukost och sedan ge sig iväg till kontoret är underbart. Jag får fortfarande friheten och alla andra fördelar med att vara frilansare samtidigt som jag nu också har en slags kollegor och någon att bolla idéer med hela dagarna. Jag rekommenderar varmt dig som alltid arbetar hemifrån att se om även du kan hitta en bra kontorsplats att ta med dig jobbet till.