Ja, en blogg kan faktiskt hjälpa dig till bättre ekonomi under studierna. Om du börjar blogga på rätt sätt kan du rent av dra ner på studielånen eller skippa dem helt. Här kommer tipsen på hur bloggen blir din bästis under studierna.

Ekonomiskt tips 1#: Kom in på drömutbildningen

Först och främst: kom in på din drömutbildning och slösa inte tid och pengar på att plugga “bara för att plugga”. Lånen ska betalas tillbaka och som coronapandemin har visat så måste vi börja ta ett större ansvar för vår egen privatekonomi för att klara oss. Det är klokt att börja göra det redan innan studierna. Ett annat problem är om du läser flera kurser, använder x antal CSN-veckor, och sedan kommer in på en riktigt intressant och lång utbildning. Då finns det kanske inte nog med CSN-veckor kvar. Om du studerar rätt så investerar du både tid och pengar rätt. Bästa sättet är att alltid söka in på både betyg och högskoleprovet – bredda dina chanser. För att lyckas med högskoleprovet tar du hjälp av Hpguiden.se som hjälper dig till bästa möjliga resultat.

Ekonomiskt tips 2#: Tjäna pengar med en blogg

Ok, så du ska blogga eller är redan student och behöver mer pengar. Med rätt slags blogg, och mycket arbete förstås, kan du skapa en egen liten pengamaskin som hjälper dig ekonomiskt både under och efter utbildningen. Som student är 1000-3000 kronor extra i månaden alltid välkommet.

För att tjäna pengar på din blogg måste du skapa en kunskapsblogg. En smal blogg som handlar om ett särskilt ämne. Om du pluggar till veterinär kan du blogga om hundar eller katter, en lärarstudent kan sammanfatta ett särskilt kunskapsområde och på det sättet hjälpa andra. Eller så bloggar du om något som du är skicklig på: spela piano, löpteknik eller mobiltelefoner. Du ska skriva inlägg som ger svar på frågeställningar som folk har kring just den frågan. En blogg om fordon kan skriva guider om hur man köper bil och hur man kollar oljan, en hundblogg om hur man uppfostrar valpar och hälsobloggen om hur man går ner i vikt genom att promenera. I din blogg har du annonser, produktlänkar eller en webbshop. Skriv inte om dig själv, utan artiklar som folk kan tänkas leta efter. Du kan också göra Youtubefilmer som komplement till din blogg.