Ibland önskar man att dagarna var längre än 24 timmar per dygn. Tiden går för fort och räcker inte till med allt som ska hinnas med ibland. Idag är en

Ibland önskar man att dagarna var längre än 24 timmar per dygn. Tiden går för fort och räcker inte till med allt som ska hinnas med ibland. Idag är en sådan dag för mig. Jag känner verkligen att jag inte hinner med något som ska göras. Jag ska hinna vara mamma, partner och människa på samma gång. Jag vet inte riktigt hur andra får till det med tid och att vara allt på samma gång men vissa personer får det att framstå som att det är så enkelt. Idag ska jag hinna med alla mammasysslor, ta mig till BVC för en kontroll, ta mig till min tandläkartid, hinna med lek och bus med våran lilla vovve, städa hemmet, handla till vår dejtmiddag ikväll, duscha och fixa till mig och vara en romantisk partner. Egentligen skulle jag bara vilja sova istället för att anstränga mig inför vår dejt, men det var så länge sen vi hade egentid och gjorde något speciellt tillsammans. Det är viktigt att man inte glömmer varandra och att vara ett par när man blir förälder. Man måste se till att skapa tid för förhållandet så att romantiken inte dör ut.

Jag önskar jag kunde klona mig idag för att hinna med allt som ska hinnas med eller att jag kunde ha haft en robot hemma som kunde handla, städa och rasta hunden så att jag kunde hinna med resten av sakerna som behöver göras denna dag. Jag kanske borde ta och byta min tandläkartid så har jag lite mer tid på mig att få i ordning allt eller så kanske jag borde skaffa mig en nanny som kan få göra allt det jobbiga med att ta hand om min dotter så får jag bara det mysiga och roliga.

Man tror ofta att människor som är mammalediga har så mycket fritid och aldrig gör något än att bara vara hemma och vila men sanningen är att man nästan har mer att göra då än när man inte är mammaledig och jobbar som vanligt. Nåja, nu ska jag sluta att gnälla och börja att göra dottern och mig själv redo för att ge oss ut. Det är ändå tur att vi har bil så att vi kan ta oss fram snabbare än att behöva åka kommunalt.