Jag trodde aldrig att livet skulle förändras så mycket när jag blev mamma men det har det verkligen gjort. Jag visste att det skulle förändra mycket i

Jag trodde aldrig att livet skulle förändras så mycket när jag blev mamma men det har det verkligen gjort. Jag visste att det skulle förändra mycket i mitt liv men jag förväntade mig inte att det skulle bli en sån stor förändring som det har blivit. Det är helt underbart att vara mamma och jag älskar det verkligen men hur mycket man än är förberedd så är man aldrig förberedd nog på hur livet kommer att bli efter man har fått barn. Man är ju fullt medveten om att det är tufft med alla sömnlösa nätter, skrik, gråt och att barn ofta kan bli sjuka men man är däremot inte förberedd på dom mindre detaljerna som förändras i ens liv.

Till exempel är man inte förberedd på hur mycket planering som krävs när man ska komma iväg någonstans med allt som behöver packas och vara med eller att man måste planera amning och mat för att kunna få till det rätt, speciellt under tiden man ammar sitt barn. Man är inte heller förberedd på hur mycket blöjor som egentligen går åt och hur dyra blöjor är. Jag läste på så mycket jag bara kunde innan jag blev mamma och trodde verkligen att jag hade all information och kunskap som jag behövde, men det har varit så mycket man inte tänker på eller läser om som har förändrats. Jag kan till exempel inte ta en dusch i lugn och ro längre utan får duscha så snabbt som möjligt eller passa på när hon sover, vilket är väldigt stressigt. Jag kan inte sminka mig eller göra mig i ordning i lugn och ro heller och ibland får jag hålla henne i ena armen och försöka att sminka mig med en hand. Men jag måste också säga att jag har en fantastik sambo som hjälper mig så gott han kan och det är jag riktigt tacksam för.

Många av mina vänner som har fått barn innan mig brukade säga att livet förändras helt när man får barn och att man som mamma knappt har tid för en dusch, men jag trodde ju alltid att dom överdrev tills att jag nu själv blivit mamma. De senaste 3 månaderna har varit väldigt jobbiga men också helt otroligt och obeskrivligt underbara. Livet för oss har förändras mycket sen vår lilla blomma föddes men det har det varit värt. Även om vi inte heller har så mycket tid för varandra längre som förr i vårt förhållande tycker vi båda att vår dotter är det bästa som någonsin har hänt oss och att det är värt allt det tuffa. Det finns inget jag är så tacksam för i livet som min dotter! Den här kärleken är det vackraste som existerar, det är en konstig och obeskrivlig känsla.