Du vill starta en blogg som verkligen får besökare. Varför inte starta en vinblog? Intresset för mat och vin är stort och det är många som googlar på vin för att hitta rätt vin till rätt maträtt.

Upptäck nya vinsorter

För att lyckas med din vinblogg måste du naturligtvis gilla vin och ha lite kunskap. Men låt inte din (brist) på kunskap avskräcka dig, då du hinner lära dig massor för varje flaska som du köper. Det smartaste är att du köper vin online på Vinoteket, så har du ett stort utbud att välja mellan. På sajten hittar du mycket information som blir en bra baskunskap för din blogg. Om du väljer att prenumerera på vin kommer du också få ett gott vin hem i brevlådan varje månad, vald av experter. Det underlättar än mer för att både skapa många bloggartiklar, laga roliga maträtter och bygga upp ett vinförråd. Gå i på Vinoteket och köp vin online och starta din blogg.

Blogga

Du bör ha en egen bloggdomän, så att du verkar seriös. Sedan kan det vara klokt att även börja läsa mat- och vintidningar, böcker och verkligen förkovra dig i vin. Mat och vin handlar både om ögat och gommen: ta fina bilder av både vin, dukningar, maträtter, flaskor och vinglas. Låt dina sociala medier alltid vara en fest för ögat, så kommer du få fler besökare. Eftersom intresset för vin är stort i Sverige kommer du kunna få många intresserade och kunniga läsare. Om du har möjlighet är det därför klokt att åka på vinprovning i både Sverige och Frankrike. Medan du bygger upp din vinkunskap kan du välja att blogga om lite ovanligare vinländer. Dels kommer du då med något nytt, vilket gör dig intressant och ger dig läsare, dels är det inte lika många som har kunskap om viner från Georgien som om de olika regionerna i Frankrike och Tyskland.

När du bloggar är det viktigt att du skriver informativa artiklar. Folk läser inte bloggar för att lära känna dig, utan för att ta del av den kunskap du har att förmedla. Om din blogg blir stor kommer det vara många som vill lära känna dig lite mer, men ditt fokus måste vara på ditt bloggämne.