Är du en framgångsrik bloggare som börjar känna att du och din tid inte räcker till för att driva bloggen på ett bra sätt? I så fall kan det vara dags för dig att ta hjälp av digitalisering för att kunna fortsätta att driva bloggen på ett bra sätt. Här nedan kommer tre exempel då du kan använda digitalisering för bloggen.

Gör så här för att digitalisera bloggen

Det finns många sätt att använda sig av digitalisering idag och många företag har märkt fördelarna med att göra sina företag mer digitaliserade. Du som bloggare kan också ta del av fördelar som finns med digitalisering, exempelvis genom att:

  • Låta en bot svara på mejl.

Du får troligtvis många mejl och förfrågningar av olika slag, exempelvis från företag och/eller privatpersoner som vill göra ett samarbete med dig. Om förfrågningarna börjar bli så många att du inte längre hinner svara alla kan du skaffa en bot som svarar åt dig. Det kan exempelvis ske genom att du ställer in boten på att känna av vilka du vill/inte vill göra ett samarbete med. I de fallen du inte vill göra ett samarbete kan du göra så att boten skickar ett vänligt “Tack, men nej tack” till avsändaren.

  • Låta en bot svara på kommentarer.

Om du tillåter kommentarer på din blogg får du säkert många kommentarer som du inte hinner svara på. Låt en bot svara lite enkelt på majoriteten av kommentarerna för att få läsarna att känna sig bekräftade. Det räcker med ett meddelande som “Hej och tack för din kommentar” för att skapa en bättre stämning på bloggen.

  • Göra digitala undersökningar.

Det kan vara bra att ta reda på vad dina läsare vill se mer av på bloggen. Med hjälp av smarta digitala lösningar kan du genomföra undersökningar för att ta reda på vad.