Eftersom alla ska samlas hos oss i år på julafton vill jag dekorera lite finare än vanligt, jag har bestämt mig för att köpa en helt ny julgran och ny

Eftersom alla ska samlas hos oss i år på julafton vill jag dekorera lite finare än vanligt, jag har bestämt mig för att köpa en helt ny julgran och nya julgranskulor och dekoreringar. Vi brukar alltid ha en plastgran istället för en äkta gran, jag tycker att det blir mycket finare, renare och lättare att dekorera. Vår senaste julgran har varit vit och ganska liten men nu vill jag ha en stor, fyllig och grön julgran. Jag vill ha den amerikanska julkänslan i år här hemma både för att vi firar julafton här i år och för att vi har en mer speciell jul i år för att vi har barn. Även om hon är väldigt liten och inte är medveten om vad som händer eller förstår än är det viktigt för mig att skapa en så perfekt jul som möjligt för henne. Det kommer ändå att bli fina bilder och minnen som hon kan ha att titta på när hon blir äldre.

Jag vill verkligen att min dotter ska kunna se julen lika magisk som jag gör. Jag hade egentligen velat fira jul i USA, det är ju drömlandet för julfirande med alla dekorationer och allt dom har där. Men eftersom det är dotterns första jul och våra familjer vill vara delaktiga i hennes första jul kunde vi inte göra det i år. Nästa år ska vi däremot försöka komma iväg på en julresa till USA och i år satsar jag på att försöka dekorera som dom gör där borta.

Jag har suttit och googlat och letat upp en del dekorationer som jag har beställt från andra länder eftersom de jag vill ha inte finns här. Julgranen kommer jag däremot att köpa här hemma, det blir lite svårt att beställa ett så stort och tungt paket. Rusta har fått in jättefina granar i år och jag såg en som var jättestor och fyllig precis som jag letat efter. Jag ska fylla den med så mycket lampor det bara går och dekorera den i rött, grönt och guld. Jag kommer att dekorera granen med rosetter, små, mellan och stora julgranskulor och istället för en stjärna på toppen ska det sitta en stor och fin rosett. Under granen ska jag dekorera med en fin vit pälsmatta så att det ser ut som att granen står i snö. Runt omkring i huset ska jag också dekorera med sockor, fina juldekorationer och nötknäppare! Jag älskar nötknäppare så jag har beställt tre stycken stora och jättefina nötknäppare som jag ska dekorera huset med. Vi ska dekorera utsidan av huset också så klart men det blir mer Peters uppgift än min, jag gör inköpen och bestämmer hur det ska se ut så får han sätta upp allting, teamwork!